Yemekler:
Beypazarı, tarihi zenginliklerinin yanı sıra yöresel yemekleriyle de ilgi odağı olmuştur. Anadolu'nun lezzetlerini barındıran yemekleri; sunumunun inceliği ve zarafetinden olsa gerek “İnce Takım” olarak adlandırılır. Beypazarı, tarihi zenginliklerinin yanı sıra yöresel yemekleriyle de ilgi odağı olmuştur. Anadolu'nun lezzetlerini barındıran yemekleri; sunumunun inceliği ve zarafetinden olsa gerek “İnce Takım” olarak adlandırılır.
Beypazarı Tarhanası: Beypazarı'nda yetişen organik domateslerin özel lezzetini damağınızda hissedeceksiniz. Beypazarı'nda Tarhana çorbasına genellikle kıyma atılarak servis yapılır...
Beypazarı Güveci: Yöresel mutfağın en özel yemeklerinden olan Beypazarı Göveci; özenle hazırlandıktan sonra toprak kaplar içinde Taş fırınlarda pişirilerek yine toprak kaplarda servis edilir.
Beypazarı Dolması: Beypazarı takım yemeklerinin orta direği olan Beypazarı Dolması'nın eşsiz lezzetinin sırrı, Beypazarı'nın taze asma yapraklarıyla sarılan özel dolma içi ve Beypazarlı hanımların hünerli ellerinde gizlidir.
Beypazarı Baklavası: Yöre sofrasının baş tacı Beypazarı Baklavası'nın en önemli 80 kat ince yufkadan yapılmasına rağmen kalınlığının yalnızca 5-6 cm. olmasıdır. Her beş yufkadan sonra araya konan ceviz içiyle birlikte 4 saat pişirilen ev baklavaları, damaklarda bıraktığı unutulmaz tadıyla meşhurdur.
Höşmelim: Un, süt, kaymak, tuz, yağ ve şeker karışımından yapılan Höşmelim; oldukça zahmetli bir uğraş gerektiren ancak lezzetiyle bu zahmete değen sofraların diğer bir tatlısıdır. Höşmelim'in yanı sıra yufka ile cevizle yapılan ve yağda kızartılan Perçem tatlısı da Beypazarı'nın farklı lezzetlerindendir.
Beypazarı Kurusu: İskoç bisküvisine rakip tereyağlı Beypazarı Kurusu çay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Un, süt ve tereyağı ile yapılan Beypazarı Kurusu'nun en önemli özelliği ise dayanaklılığını bir yıl muhafaza edebilmesidir.
Beypazarı Havucu ve Havuç Lokumu: Ülkemizdeki havuç üretiminin %60'nı karşılayan Beypazarı; havuçtan üretilen Havuç Lokumu ve Havuç Suyu gibi yan ürünlerin çeşitliliği ile de Türkiye'nin adeta havuç deposudur.
Beypazarı Cevizli Sucuğu: Beypazarı'ndaki bağlarda yetiştirilen üzümler ile cevizin lezzetli karışımından ortaya çıkan Cevizli Sucuğun kalitesinin sırrı; özel bir kıvama getirilen üzüm suyuna su ve şeker katılmadan üretilmesidir.
Maden Suyu
Şirket 1957 yılında Hacı Cemil ERCAN tarafından kurulmuş olup, 1980 yılından itibaren modernize olarak daimi yatırımlarla kendisini yenileyip geliştirmiştir. Beypazarı Doğal Mineralli Suyun içerdiği zengin minareller açısından gün geçtikçe pazar payı artmaktadır. Doğal Mineralli Suyun cam şişeler içinde tüketilmesi en sağlıklı olanıdır. Firmanın dolum tesisleri, dönüşümlü ve iadesiz olmak üzere beş üniteden oluşmaktadır. Dönüşümlü kasa hattımızda teknolojinin en son kullanmış olduğu kasa boşaltma, şişe yıkama, boş kasa yıkama, şişe dolum makinası ve otomatik kasalama makinalarından oluşmaktadır. İadesizlerin dolumunu yapan dört maden suyu üretim hattında ise teknolojinin en son kullanmış olduğu palet çözme, şişe çalkalama (rinser) şişe dolum ve kapaklama makinası, etiketleme makinası, optik elektronik kontrol, shrinkleme makinası, paletleme makinası ve strechleme makinalarından oluşmaktadır. Toplamda 160.000 şişe/saat kapasite ile iadesizleri ve 40.000 şişe/saat kapasite ile de dönüşümlü maden sularını hijyenik şartlarda hiç el değmeden standartlara uyum sağlayarak piyasaya arz edilmektedir. İşletmemizde titizlik ve temizlik ön planda tutulmaktadır. Bunu sağlamak amacı ile kurulmuş laboratuvarda analizler eksiksiz yapılmakta olup, müşteriler Doğal Mineralli Suyu gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Doğal Mineralli Suyumuz doğanın vermiş olduğu saflıkta hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilmekte ve doğal tadı, lezzeti, görünümü ve kalitesi ile tüketiciyi kendisine cezbederek tam bir damak tadı vermektedir.
https://www.beypazarliyiz.com/